fredag 3 juni 2011

ZORK PÅ JOBBET

I onsdags på morgon mjölket var Zork med för att få kolla av läget på jobbet för första gången, och antagligen ända innan han själv är såpass gammal för att börja jobba själv.

Busy fick göra grovjobbet och Zork tyckte hon var cooool som fick göra ALLT det valljobb som fanns...

Han är totalt orädd för allt - går in i ladugården och hänger med på allt utan att ens tänka tanken att det är stora djur eller att det är konstiga underlag (skrapgångar, mjölkgropsgolv med hål osv.)

Han var SÅKLART snabb med att lära sig de uppgifter som han såg att Busy gjorde, han är en jäkligt smart hund den där! Dock fick han ju såklart inte det eftersom han endast är 5 månader gammal...Trotts att han inte fick hänga med Busy att ta in korna så var han snabb med att hålla sin kant in i ladugården, och stolt var han när HAN minsann fick in alla själv... iallafall om man får tro honom!


Han satt och ylade på mig när BARA Busy fick springa ut på hämt - Världen är allt orättvis... eller iallafall dumma Matte...


Vall-idiot är rätt namn på den lille Zorken.


Väl i gropen lärde han sig otroligt fort att korna först ska in på sina platser och sen ut när de var färdiga.
Han studerade Busy under första in- och utsläppet, sen skötte han jobbet helt själv (Men ett vakande öga från Busy såklart)


Det var NOGA att alla djuren verkligen gick hela vägen ut till foderbordet, annars stod han och gav onda ögat från stegen - för längre än så fick han ju inte gå!


Lille Busy border Zork endast 5 månader, ny målad i pälsen och otroligt nöjd efter sitt första "arbetspass" i ladugården.. Tänk om han hade förstått att det säkert dröjer ett till år innan han är där nästa gång.. Stackaren.. Han som har hittat sitt kall i livet ;-P

1 kommentar:

Anonym sa...

Så flink :D