fredag 18 november 2011

GÖTT TRÄNINGSMODE

Det har varit lite väl dåligt med uppdateringar här den senaste tiden... 
Ska försöka bättra mig på den fronten...

Jag har kommit in i ett gött träningsmode de senaste veckorna, det är Zork förtjänst då han kommit upp i en ålder där han mååååste aktiveras annars spricker han. De andra hundarna klarar sig fint med att "bara" jobba på dagarna. Så det har blivit träning hela förmiddagarna och sen jobb på eftermiddagarna.

Har fått ut fåren utanför dörren så det är väldigt enkelt att gå ut och köra korta vallpass med hundarna.  Buck är lite små kass i ryggen men verkar den senaste veckan ha blivit bättre, tränas han med Back on Track på så känns han mycket finare så det gör antagligen gott.

Buck har en del "olater" kvar från årets tävlingar som nu är under reparation!
Så för honom blir det låååånga fråndrivningar, cirkelarbeten på längre avstånd och dela av djur och hålla dem avdelade. Vi har också gjort något mega långt hämt, vem vet! Vill sig allt så kanske vi startar IK2 till nästa säsong :-)Zork är lite galen för tillfället med alla löptikar här hemma (Pappa har ett antal + min egna) han har kommit på det där med tjejer och markeringar MED lyft ben.. hum..
Det ända där han faktiskt har hjärna kvar och man inte märker någon skillnad i är i vallningen. Han gör bra framsteg och vi har börjat på höger och vänster lite smått.


Busy har kommit in i höglöp, hon står dock väääldigt länge. Veterinären var här igår och gjorde en besiktning på henne, tikar över 8 år ska kollas av veterinär innan de paras, och hon gick igenom såklart!
En mycket pigg gamling jag har ;-P

Idag var det dags för parning mellan henne och Svarthalls Brorsan.


Jag har även äntligen fått upp mina balanshinder igen på agilitybanan! 
Det var nog mer än ett år sedan de var träningbara sist. Så både Buy och Zork får sig ett pass var nästan varje dag. Buy får göra lite agility för att släppa loss lite i hennes strikta perfekta värld, vilket hon har börjat uppskatta mycket! Idag efter agilityn lade jag in en lydnads vittring bara sådär, just för att hon ska klara av den trotts att det inte blir som hon har räknat med. Det tog en stund men sen så jäklar så gjorde hon en super vittring :-)


Zork har som sagt mycket med alla sina tjejer här hemma, han går mest på fart och minst på hjärna. Vilket inte funkar sådär jätte bra i agilityn, men skam den som ger sig! Han börjar faktiskt bli rätt duktig.

1 kommentar:

Camilla Svenäng sa...

Vad flitig du är!!