torsdag 13 juni 2013

VARDAGSJOBB TROTS LEDIGHET

Det bästa med sommar halvåret är väl ändå att alla djuren är ute och betar - vilket innebär djurflyttar med jämna mellanrum.

Eftersom jag och mina hundar är lediga från jobbet och har varit i snart 3 månader är dessa flyttarna höjdpunkterna i vår vardag :-)

Buy är vår gårdshund, hon har hand om de flesta flyttar både på svärföräldrarnas köttras kor med kalvar och tjur samt tackorna med lamm och de dräktiga tackorna. Hon är en väldigt smidig och bra arbetshund som alltid reder upp alla situationer själv, vilket är super när Joel ska flytta djur då han aldrig har haft hjälp av hund.

För några veckor sedan fick Zork det stora uppdraget att flytta tackorna med lamm genom samhället (alla djur flyttas på asfaltsväg här) på grund av att Buy löpte - tikar som löper (!!!)...
Han är fortfarande för snabb och lägger gärna för mycket tryck i sitt arbete för att få hjälpa till. Men vad gör man inte när man måste!
Han förvånade med att gå väldigt fint och vara på rätt plats under hela förflyttningen DUKTIG hund :-)


Ett gäng mjölkras kvigor här i samhället som är här på bete har varit ute och färt på bygden ett antal gånger i år, älgen har visst tagit staketet ett gäng gånger också. Då har Buy och Zork fått dela på gångerna att fånga in dem. Väldigt smidigt med hund har de flesta grannar konstaterat ;-P Särskilt när man själv är ganska oflyttbar och bara kan stå och kommendera hundarna utifrån staketet ;-)

Inga kommentarer: