tisdag 17 november 2009

VALPAR!!

Efter en lååång dag har nu valparna börjat trilla in här hemma!

Hon fick som sagt verkar tidigt i morse och vid 09.00 tiden såg det ut som om första valpen skulle titta ut.. men ack...

Efter 10 hade verkarna avtagit och hon verkade inte alls villig att valpa längre, framåt middag började jag bli orolig att något inte var som det skulle. Så vid 13 tiden tog jag det säkra före det osäkra och åkte ner till Slöinge djursjukhus med henne för att kolla så allt stod rätt till.

När jag steg in där började hon få värkar igen men var helt utmattad och orkade inte krysta ordentligt, så hon fick lite dropp för att få tillbaka styrkan och en röntgen togs för att se så allt stod rätt till. Eftersom hennes andra valpningar har gått på en sisådär 4 timmar och inte märkts det minsta var vi lite oroliga.

Men allt såg fint ut och första valpen tittade ut..

Efter droppet fick vi åka hem igen med 3 fina valpar, 8 sågs i magen.

Just nu har hon 6 välskapta lagom stora valpar, 3 hanar och 3 tikar. Några kvar alltså!
Två av hanarna har vita ansikten nästan som farbror Buck, den ena har vitt i hela ansiktet och över halva huvudet bakåt till nacken och en har halva. De andra har vita bläsar och olika mycket vitt i nacken. Om det är någon trefärgad kan jag inte se ännu, men om det är någon så borde det kunna märkas inom några dygn.

En liten snabb uppdatering, återkommer när allt är färdigt!!
Och det viktigaste av allt, både Busy och valparna mår bra!


-UPPDATERAT-

21.oo - Nu är det 8 valpisar, 3 hanar och 5 tikar!

2 kommentarer:

Lina sa...

Åhhh gud så kul!!! GRATTIS!!! Skönt att allt gick bra=) =)

Åsa & Bråkstakarna sa...

Duktiga, duktiga busy!!!