torsdag 20 augusti 2009

AGILITYKURSEN

Näst sista gången av agilitykursen är gjord. Dom är så duktiga allehopa!

Idag körde vi lite olika kombinationer med "nya" byten. Eleverna fick också så snällt börja fundera själva på hur dom skulle göra då olika "problem" uppstod på banvandringen. Nu ska jag ju snart släppa ut dom i det fria och då är det bra om de har ett eget tänk i huvudet. Och framför allt lära känna just SIN hund och vad som passar just för dem som ekipage. Tyckte dom fixade det galant, behövde inte ens komma med några "bättre" alternativ.. Känns bra!

Hade en kombination med slalom också, måste ju säga att dom har kommit långt med det hindret. Ett bra alternativ det där med att ha slalom redan från första kurstillfället, visst några av dem har nog fått några gråa hårstrån eftersom det låg mer träning bakom än de flesta andra hinder innan man såg något resultat, men vad mycket enklare det är att fortsätta framåt när väl det hindret funkar! Sen är det ju EXTRA bra när flesta faktiskt skaffat sig ett slolom hemma och frågar sig fram hur de ska träna vidare..

Avslutade det hela med en raka med tre hopp och tunnel så hundarna fick springa av sig hjärnan innan hemfärd. Kul ska vi ha innan vi åker hem! Alla hundarna tänder till som attan och springer allt de kan...


Nähä, det har varit en lååång dag.. får väl tvinga mig i säng.. snart...

Inga kommentarer: